Jonna

kuva. JuttaM
Olen syntynyt vuonna 1987 ja asun Sotkamossa. Meillä on ollut kotona aina eläimiä (koiria, kissoja, kaneja, gerbiilejä), mutta hevosten kanssa olen aloitanut harrastukseni vasta 6 vuotiaana. Tietenkin alku taival oli jokaiselle tuttu ratsastuskoulussa talutusratsastusta ja myöhemmin kerran viikossa heppakerhoilua ja ratsastustunti.
kuva. RiittaP

Hevosteluni on saanut vahvan pohjan Vuokatin Ratsastuskoululla, missä olen kulkenut, tunneilla, valmennuksissa ja ratsastanut myös yksityisten omistuksessa olleilla hevosilla.
Kilpailin seuratasolla ratsastuskoulun hevosilla ja kuljin säännölisesti valmennuksissa.
Vuonna 2003 aloitin opinnot Kiuruvedellä Ylä-Savon ammattioppilaitoksessa ratsastuksen ohjaajaksi ja valmistuin vuonna 2006. Tein tallitöitä kesäisin opintojen aikana ja opintojen jälkeen. 

Ostin vuonna 2006 yhden ehkä elämäni tärkeimmistä hevosista, Star of Willow "Vilperi" lämminveri ruunan. Vilperin kanssa nähtiin ja tehtiin paljon ja paljon myös jupinaa sain kuulla lämppärin omistajana. Vuonna 2007 vanhempani muuttivat maalle ja minä muutin mukana hevosen(ten) kanssa, tällöin meille muutti toinen lämmiveri ruuna Colline Cyclone "Sikke". Valitettavasti elämä on joskus ikävää ja Vilperi loukkaantui 2009, minkä vuoksi Vilperi pääsi vihreämmille laitumille.Siken aika oli lähteä 2011 vihreämmille laitumille, kun elämä pihatossa alkoi olla vahuuden vaivoille liikaa. 

minä ja Vilperi Vuokatin maastoissa
Vuonna 2010 aloitin opinnot uudelleen Kajaanissa Luonto-ohjaajaksi ja valmistuin 2012 alku vuodesta. Tämän opintojen aikana tutustuin hyvään ystävääni Maijuun ja ajatus Seppohevoisesta sai alkunsa. Seppo tulikin maailmaan 2012 ystäväni luona ja villi nimen keksimis urakka alkoi ;)

2011 Kävin aikuiskoulutuksena varustekorjauksen peruskurssin Kiuruvedellä, mistä puri pieni korjaus kärpänen ja jatkoin opintoja Hevostalouden perustutkinnon osan suorittamiseen suuntautumisena varuste korjaaja josta valmistuin 2013. Haaveina olisi vielä käydä valjassepän ammattitutkinto suorittamassa. :D
länkikorvien punomista
kuva. JuttaM
Tällä hetkellä suoritan laitoshuoltajan ammattitutkintoa, tämä lähinnä työn vuoksi.

Muita eläimellisiä mitä talosta löytyy on kaksi maatiaiskissaa Killi ja Tuuri, koirat Manta ja Siru. Tuuri ja Siru ovat omiani.Koirien kanssa harrastan lenkkeilyä, metsässä kulkemista ja   pieniä hyppy treenejä kesäisin. Myös erilaiset temppujen opettamiset ja tottelevaisuus tehtävät ovat etenkin Sirun mieleen.

Siru hyppy treenissä
Muita mielenkiinnon kohteita on luonnossa liikkuminen, yrtit, marjastus, lukeminen, käsityöt, leipominen ja kaikki mahdollinen hevosiin liittyvä.
Olen toimelias tapaus jolla pysyy vasara että porakone kädessä, teen tallissa ja tarhassa vaadittavat uudistukset/rempat itse tai siskoni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti