Valjastyöt



Olen aina ollut innokas käsitöiden tekijä, mutta alakoulu aikoina en ollut järin nopea ja olin aina ensimmäisenä kysymässä neuvoa. Siltikin käsitöiden teko tavalla tai toisella on kuulunut elämääni suuresti. Kiinnostuin valjastöistä jo ratsastuksen ohjaaja aikoina, jolloin valmistin wanhalla opetus tyylillä sidepul suitset. Suitsien työskentely jälki oli hmm. mielenkiintoinen nyt, kun jälkikäteen niitä on tarkastellut.

Korjaan varusteita säännöllilsesti ja toppaan omia harjoitus satuoita. Haaveena on perustaa alan yritystä myöhemmin. Varsinaisia verstastiloja minulla ei valitettavasti ole, mutta eiköhän nekin tulevaisuudessa hommata. Miksi en rupea heti yrittäjäksi?
Ensinnäkin alan tarvikkeet ovat hyvä hintaisia ja olen hommannut tarvikkeita pikkuhiljaa, ettei kerralla hommattava määrä ole liian suuri. Samoin nahka on kallista ja se vaatii oikeanlaisen säilytys losuhteet joita minulle ei juuri nyt ole.
Tämän hetkinen "leipätyöni" maksaa harrastukset ja tarvikkeiden hankinnat, minkä vuoksi en halua ns. tyhjän päälle jäädä.

Sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" pitää hyvin paikkaansa. Omat varusteet kaipaavat aina huoltoa ja kummasti tahtoo tuo korjattavien laatikko täyttyä. Otan yleensä isomman urakan kerralla ja korjaan läjäpäin omia varusteitani. Hyvät puolet ovat että entistä tarkemmin laitan varusteita korjattaviksi, neuvon ystäviäni tarvittaessa ja moni osaa pyytää apuja.

oma tekoinen martingaali
ketjuriimu

punottu satulavyö

räimät

panta

suojat
Tässä muutamia esimerkkejä tekeleistä, Sepon näyttelykuvissa ovat näyttötyö suitset, ne on tehty mittojen mukaan ja ovat juuri tulevaisuuden käyttöä varten ajateltu Sepolle.
Tulevaisuudessa on tarkoitus lisää kouluttautua alalla ja haettu on jo muutamille kursseille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti