torstai 10. marraskuuta 2016

Koitoksiin on palattu!!

Nyt tämä hiljaiselo saa luvan loppua. Tätä on riittänyt tarpeeksi kauan ja aikahan nipistetään myös kirjoittamisen maailmaan. :)

Pojat alkukesästä 2016 kotona takapihan nurmen leikkuussa

Viimeisen vuoden aikana on sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista niin iloisia kuin hiukan surullisiakin asioita. Reipas vuosisitten jäin työttämäksi pitkä aikaisesta työsuhteestani hotellilla siivous alalta jonka jälkeen tein paljon pätkätöitä. Samaan aikaan Sepon kanssa pähkäiltiin satula ongelmia. Ensi alkuun ostettu Bates:n koulusatula vaikutti erittäin lupaavalta, mutta lopputuloksena se ei oikein halunnut istua millään taholla. Seppoa ratsastettiin talvi satunnaisesti ja tehtyjen hakkuiden vuoksi ajoreitti oli aukaistuna koko talven mikä helpotti hevosten liikuttamista huomattavasti.

Kevättalvella aloimme etsiä omaa asuntoa minne hevosetkin saisimme vietyä. Tälläinen asunto sittemmin löytyikin ja muuttoon pääsimme toukokuun lopulla. Luvassa piti siis olla hieno hevostäyteinen kesä. Alkukesä meni hevosten aitausten teossa ja muissa pienissä remonteissa. Hevoset pääsivät muuttamaan uuteen asuntoonsa myös vajaa kuukauden päästä omasta muutostamme.


Pojat uuden asumuksen tarhassa nokosillaSeppon kanssa lenkille lähdössäPihalta löytyi myös ratsastuskenttä, tosin pieni sellainen.
Kenttä helpotti hevosten liikuttamista huomattavasti silloin, kun
kaatosateiden aiheutta veden paisumus ei ollut esteenä.


Saulin jalan vamma. Sääressä oli n. sormenpään
kokoinen haava, josta kehkeytyi imppari. Tämän
hoitoon tuhrautuikin aikaa astetta kauemmin.
Kesä meni asumisen, työn ja harrastuksen parissa eloa hankaloitti valitettavasti jatkuvasti häiriköivä vuokranantaja. Kesän kuluessa avopuolisolle tuli myös varsin lupaava työtarjous joka pisti mietintä myssyn uudestaan päähän. Tämä tietäisi uutta muuttoa ja asunnon etsimistä. Tähänhän tulikin eteen sitten syksymmällä.

Samoihin aikoihin päätti sitten Sauli teloa jalkaansakkin astetta vakavammin, joka sekoitti soppaa huomattavasti. Saulille saimme nopeasti eläinläääkäriltä apuja, mutta jalan paranaminen vaikutti erittäin hankalalta ja hitaalta. Turvotus ei alkuun ottanut laskeakseen riittävästi hoidosta huolimatta.

Hevoset siirrettiin takaisin kotikonnuille, kun tuleva muutto lähestyi ja asuntoa piti tyhjentää. Tässä samaan aikaan tuli perheeseen uusi jäsen nimittäin welsh corgi:n pentu "Ralla". Tekemistä ja aika pulaa riitti, kun oli vielä työtkin hoidettavana.


Tältä näyttää RalliRalla meille tullessaan. Pieni ja siivosti käyttäytyvä,
 mutta sisälle pissivä laspi :D

Muutto päivä tuli ja tavaraa pakattiin isompaan konttiin, missä saimme menemään huonekalut ja suurimman osan tavaroista. Kuljetusauton nokka lähti kohti Puolankaa minä ja avopuolisoni matkasimme perästäkäsin särkyvämmän kuorman kanssa. Uuden asunnon kanssa oli pieni "haittapuoli" nimittäin n. 100 neliötä vähemmän tilaa. Ja reimuksenne voin mainita edellinen asuntomme oli n. 170 neliön verran tilaa, mutta onneksi asuntoa ei oltu tuupattu täyteen huonekaluja ja muuta roipetta.

Seuraavana urakkana meillä on rakentaa hevosille talli. Pihassa ei ole vanhaa navettaa tms rakennusta mistä voisi rakentaa/muuttaa talliksi. Siirtotalli on suunnitteella tai jos budjekti sallii niin rakennetaan kunnollinen kiinteä oikea talli. Tallipaikkaakin kyseltiin talveksi hevosille läheiseltä nyt tyhjillään olevalta tallilta, muttei sieltä paikkaa liiennyt. Täällä on kerinnyt luntakin tulla mukavasti ja remonttia on edessä. Saa nähdä koska meillä hevset pääsevät loppulta muuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti