sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vapaa päivien harrasteluja ja kaameasti kuvia :D

Työ viikko takana ja pitkästä aikaa koko viikonloppu vapaana. Hevoset ovat saaneet viikolla juoksutusta pakkassäässä ja Jutta sai kuvattuakin menoa paremmalla kamerallaan.

kuva. Jutta M
Ei Sepossa mitenkään tuota kenttähevosen virkaa ole ;)
kuva. Jutta M
kuva. Jutta M
leijjuuu
kuva. Jutta M
pöhinä ;)
kuva. Jutta M
Mukavasti ilmat halusivat sitten lämmetä viikonlopuksi ja päästiin harmaaseen säähän tekemään töitä. Lauantaina ruuvailin hevosille kantahokit paikoilleen, kengityksessä hokkeja ei laitettu, koska Seppo sai ensimmäiset kengät jalkaansa ja halusin välttää hokkien aiheuttamilta ruhjeilta. Siispä hokkireikien putsailua sai harrastaa hyvän tovin ennen kuin sain hokit ruuvattua paikoilleen.
Onneksi Seppo kaksi vee malttoi mielensä valtaosin. Toisen takajalan hokkien laitossa teuttaroi ja sain kavion jalalleni turvakärjen yli. Mukavastihan se kirpasi, mutta onneksi vältyttiin ruhjeilta. Loput hokit Sepolle sain laiteltua Sepon mukisematta mitään.
Sauli seisoskeli maltillisesti ja sen jaloissa sai keikkua melkein mitenpäin halusi.

Ensin mentiin liinassa
Sunnuntain ohjelmana olikin Saulin ratsastusta jälleen. Edellisestä selässä käynistä oli viikko aikaa, mutta sitä ei juurikaan huomannut. Sauli seistä napotti paikoillaan hyppy/punttaus harjoituksessa, siispä Jutta ponkaisi Saulin selkään ja menoksi,

Alkuun otimme varman päälle ja ratsastus tehtii liinassa, mutta koska eteneminen meni hyvin päätimme ottaa liinankin pois. Sauli reagoi minun liikkeeseen herkästi. Mikäli itse pysähdyin hevonen pysähtyi myös ja Jutta ei välillä meinannut saada Saulia liikkeelle. Siispä sain käppäillä välillä paikoillani, ettei Sauli olisi pysähtynyt täysin vaikken itse liikkunut eteenpäin.

Ratsastus suoritettiin pelkästään käynnissä kelien vuoksi. Vaikka viikkoon ei Saulin selässä oltu käyty oli se tehnyt hyvää hevoselle. Selkään meno ei jännittänyt niin paljon kuin ensimmäisellä kerralla ja porkkanat kelpasivat paremmalla halulla. :)
Sauli oli myös työskentelyn jälkeen erittäin positiivisella asenteella ja hyvin seurallinen.
oikeassa kierroksessa huomasi heti, miten hevonen puski lapa edellä ja kulki
vinossa. Jonkin verran Sauli oli myös levoton suustaan, joten
hampaiden tarkastus on paikoillaan
Ja ei Saulia ilman Seppoa! Sepon kanssa pidettiin maastakäsittely päivä. Koska meiltä löytyi pikkuporkkanoita (omasta erittäin myöhään nostetusta sadosta) oli hyvä teettää sepolla pieniä harjoitteita. Ja kuten taitaa kaikki suomalaiset olla, Sepollekkin porkkana palkka oli erittäin mieleinen. :D

Ensin haettiin porkkanoita jalkojen välistä
kuva. Jutta
seuraavaksi sivuilta
kuva. Jutta
toinen puoli
kuva. Jutta
Sepon kanssa on helppo tehdä hommaa, kun hevosella on positiivinen asenne kaikkeen ja on ruuanperään. Rohkea luonne myös helpottaa tehtävien tekoa. Kun alku jumppa oli tehty teimme muutamat peruutus harjoitukset ja haimme pallon mukaan jumppaan. 

Seppo seuraa
kuva. Jutta
"tänne"
kuva. Jutta
minun pallo
kuva. Jutta
kuva. Jutta
lisää porkkanaa
kuva. Jutta
kuva. Jutta
Alkuun pallon nostaminen oli jännää, mutta uteliaisuus voittaa melko usein Sepon kohdalla ja niin kävi tässäkin. Lopussa nostelin palloa Sepon selkään ja rullailin sitä selässä.
Ehkä siitä velä jonkinsortin ratsu tulee ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti