sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikon aherruksia

Joskos sitä taas kerkiäis naputtelemaan tännekkin. :)
Taas on toiminnallinen viikko takana, Saulin kanssa on käyty juoksutus harjoituksia ja Seppo osasi hukata kenkänsä ja samalle vuorokaudelle oli riimukin osannut lähteä kävelemään.

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Salama välähi, naulat irtosivat!! jaaa palataan aiheeseen.
Tosiaan oli tarkoitus juoksuttaa Saulia liinan päässä ja kokeilla mitä herra on mieltä sivuohjista. Talliin saapuessani oli takkutukka Seppo yllättäen häsläämässä ensimmäisenä vastassa joten poni kiinni ja hoidetaanpas Seppohevoinenkin samalla reissulla. Tietenkin Sauli tuli nopeasti paikalle joten Sauli samaan syssyyn kiinni. Hokkeja kiristellessä tuli Sepolla sitten kengätön etukavio vastaan, ja vaikka kuinka asiasta utelin ei herra lämmennyt kertoa mihin kenkänsä oli laittanut.

Saulin keskittyminen herpaantui, kun Seppo vilihevoinen villiintyi
Saulin mielipide juoksutusvyöstä oli hivenen hapan, tilannetta seurattuani totesin että juoksutusvyö muistuttaa kyllä siloja ja siitäkös happamuus johtuukin? Kun molemmat hevoset oli raapattu puhtaiksi ja Saulilla oli vermeet niskassa lähdimme tarhan puolelle. Seppo sai jäädä tarhaan odottelemaan "rauhassa". Oma ajatus oli että mennään ensin toiseen tarhaan, mutta vesikelien vuoksi siirryttiin ensimmäiselle laidun lohkolle. No eipä ollut sekään lohko yhtään sen pitävämpi niin siirryimme suosiolla pellon perälle. Siellä oli ns. pitoja enemmän ja Seppo ei vaikuta niin voimakkaasti jos olisi ollut viereisessä tarhassa.

Juoksutus meni suht mallikkaasti, Saulilla oli hivenen alkuun hankaluuksia yllärtää mikä ero on ympyrällä ja soikiolla, mutta loppua kohti parani. Seppo keksi tarhassa sitten olla villihevoinen ja rallatteli oikein tunteella, kummasti se rallattelu tarttuin Sauliinkin ja mentiin tovin aikaa häntätötteröllä puhisten, mutta oikein kauniista ravia ja tuli sieltä muutama laukka pätkäkin ;)

Juoksuteksen jälkeen kävimme kävellen laidun lohkoja läpi joskos sitä hukattua kenkää näkyisi. Yllättäen ei kenkää löytynyt. Sauli oli liikutuksen jälkeen taas posiviitisemmalla tuulella ja herkkuja kerjäämässä. Itse talsin tarhoja läpi vielä reippaan tunnin joskos se kenkä löytyisi, mutta turhaan.
Sunnuntaina tulikin jo lunta

Juoksutuksia toistin vielä kahtena muunakin päivänä Saulin kanssa, herralle alkoi mennä ajatus perille ympyrästä soikion sijaan. Perjantaina oli tarkoitus juoksuttaa, myös Seppo, mutta ikäväkseni sain huomata että maan jäätyminen aiheutti, nyt ongelmaa eikä Seppo liiku tasaisesti. Järkiajattelulla, jos toinen jalka on reilu sentin korkeampi niin ei silloin muutenkaan liikuta täysin symmetrisesti. Ja jäinen maa aiheutti vielä lisää varovaisuutta kengättömälle jalle.
Seppo saa nyt pitää huilia liikkumisesta, kunnes kenkä löytyy ja saadaan takaisin paikoilleen. Sen aikaa tehään muita työskentelöyjä maastakäsin ja kävellen.

Viikkoon on myös mahtunut varustehuoltoa ja loimien kuivattelua. Ahtaiden varustetilojen vuoksi kaikkia loimia en voi kuitavttaa kerralla, vaan niitä saapi pyöritellä ristiin rastiin. Edellis viikon ja tämän alkuviikon sateiden vuoksi oli loimia märkänä ja nyt tulevalle viikolle oli taas luvattu lisää vesisadetta.
Pyrin mahdollisimman vähäiselle loimitukselle pihaton vuoksi, mutta en halua että + - nolla keleillä hevoset joutuvat seisomaan ilman loimiea vesi/räntä sateessa minkä vuoksi selkälinjat menevät jumiin. Ja jumiutuneesta selästä saadaan happamia hevosia, joiden kanssa pitäisi tehdä töitä?!? Juu ei

Sepolla on Maijulta saatu loimi <3
Sauli mutusteli aamuheiniään tyytyväisenä tallissa kuivattelemassa
Nyt sunnuntaina alkaneiden lumisateiden takia päätin ottaa hevoset talliin kuivattelemaan ja syömään heinät. Turha on laittaa sadeloimea märkään selkään, kun loimi kastuu molemmin puolin täysin ja märässäloimessa seisoskella päivä tarhassa ei taaskaan tee hyvää kenenkään selälle.
Loimiakin tallista löytyy varmaaan viiden hevosen tarpeisiin, mutta oma mielipide on ettei hevoselle laiteta märkää loimea. Mitä hyötyä on seisottaa ulkona sateessa jo valmiiksi märkäloimi niskassa? Pukeeko hevosten omistajatki aamulla mielellään märät vaatteet päällensä? Minä en ainakaan. Jokohan tämä "pauhaus" riittäisi :D
Uusi viikko alkaa kohta ja se tuo uudet kujeet ja jospa se Sepon kenkäkin löytyisi. Ei sitä olla kuin melkein koko viikko etsitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti