tiistai 25. marraskuuta 2014

uutta kenkää ja pitkiä päiviä

Vikonlopun yö vuorojen vuoksi sain päiväs aikaan "enemmän" aikaa liikuttaa molempia hevosia. Tosin lauatain vuoron jälkeen meni yöunet niinkin pitkiksi, että sunnuntaina meinasi tulla jo kiirusta kaikkein hommien tekemiseen.
Sunnuntaina nimittäin oli hevosten siirto päivä. Seppo ja Sauli pääsivät jälleen ystäväni luona käymään sillä maanantaina saadaan uudet kengät alle. Siirto tehtiin sunnuntaina jo, koska itse yllättäen olen töissä maanantai aamuna joten tämän takia menisi aika taulut erittäin tiukiksi kenkäyksessä.

Lauantaina palautteltiin Saulin mieleen liinatyöskentelyä, alku virtauksien jälkeen alkoi homma luistaa jo paremmin. Pohjan liukkauden vuoksi, en halunnut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Keskityttiin lähinnä oikein kulkemiseen ja rauhallisuuteen, alkuun rauhallisuus oli kaukana sillä häntä tötteröllä pörisevä Sauli mennä viipotti melkoisia spurtteja liinassa.
Kun tohinoista päästiin vähemmälle, alkoi menokin muuttua rauhallisemmaksi.
Seppo oli Saulin vastakohta juoksuttaa :D
Nuorempana ja ehdottomasti laiskempana sälli mennä humputti tasaista ravia ja muutaman laukkapätkänkin otti itse. Yhdet pukitkin saatiin nähdä, kun meno meni "hurjaksi".
Monesti saa ihmetellä, miten Seppo on näinkin laama, mutta minua tämä ei haittaa lainkaan. Sepon kanssa on mukavaa lähteä töihin, vaikka sille joskus joutuu liikumisesta mainitsemaan useampaan otteeseen, joskos herra viitsisi siroja sääriään liikutella.
Nyt pitäisisi alkaa etsiä satulaakin Sepolle tarkemmin, satula-auto olisi tulossa ensi vuoden puolella käymään. Jos ei muuten löydy mitään niin toivottavasti sieltä osuisisi kohdalle sopivampaa.

Itseltä löytyy Trekker Pro Classic satula, jonka rungon leveyttä saa muokattua helposi Tätä satulaa haaveilin piiiiitkän, kunnes se osui sopivasti kohdille hankittavaksi.
Seppo on koeajanut trekkerin ja itse olen koeratsastanut sen toisella hevosella. Sauli ei ole vielä päässyt trekkerin kokeilijaksi.
Seppo kesällä ekaa kertaa trekkeri selässä, mukana myös koppajalustimet

minä ja Kipunan Aino trekkerin kanssa myös viime kesältä
Satula on kyllä melkoinen nojatuoli, siinä istuu mielellään pitkiäkin aikoja. Esteille tämä ei tosin sovi lainkaan sillä etukaari on sen verrta korkea, että se häiritsee hypyissä.
Tämän kanssa toivotavasti päästään jo ensi kesänä pitkille maastolenkeille. :)

Sitten sunnuntaihin ja takaisin asiaan. Sunnuntai oli pöhinää täynnä, pojat olivat hyvinkin virtaisia yksilöitä. Totesin tallia siivotessani töminän määrä tarhassa alkoi olla sitä luokkaa, että pojat saivat mennä käymään laidun lohkon puolella. Ja missä on kamera silloin kun sitä tarvitaan???
Ei ainakaan mukana. :( Kyllä taas pisteltin siihen malliin rallia molemmilta, että kuvia olisi saanut jos monen näköstä. Pelkästään Seppo ei esitellyt hienoja pukkejaan vaan myös Sauli irrotteli urakalla.
Samalla pisti silmään hevosten yhtenevät liikkeet ravissa, että laukassa. Sama laukka tai ravitahti. Näistä on jo aikaisemmin dokumentia kuvina, joten eiköhän tässä joku kertalaiteta kuva sarjoja tulemaan.

Sunnuntaina sitten siirrettiin hevoset kenkäystä varten. Pojat menivät pimeällä siivosti koppiin ja matkustivat fiksusti. Perillä ihmettelin, kun Seppo oli kovin hiljainen. Karsinassa, sitten alkoi normaa hörähtely, joten ei se sairas ollut :D
Maanantain kengitys oli mennyt hyvin, ainoastaan yhdet teuttaroinnut oli Seppo järjestänyt, Sauli oli meditoinut koko yökyläilyn ajan. :)
Tallin tammat olivat heränneet myös vierailevan orin takia :D Yhden yleensä hyvinkin napakka luonteisen tamman silmät olivat täyttä kultaa, kun Seppo sunnuntai iltana päästeli miehekkäitä ääniään. :D

mörökölli kenkäyksessä
Saulin meditoi omassa yksiössään
Maanantai iltana tultiin kotia taas fiksusti matkuastaen ja uusien kenkienn testaus alkaa.
Nyt pitää yrittää ahkeroida viikko sekä töiden, että hevosten liikutuksen suhteen.. Haluan nimittäin itse jo palavasti Saulin selkään. Onneksi apukäsi Jutta on tulossa tulevana viikonloppuna, niin saadaan hommaa etenemään.

1 kommentti:

  1. Siut on haastettu! :D http://luokki-ja-satula.blogspot.fi/2014/11/haaste-mita-miksi-ja-kuinka.html

    VastaaPoista