torstai 15. tammikuuta 2015

Takaisin kotona

Seppo on kirjaimellisesti suurennuslasin alla seuraavat kolme viikkoa. Kotona aloitimme heti sunnuntaina psyllium kuurin eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti ja itse aloitin ressaamisen heti kättelyssä, jos jokin menee vikaan.
Stressaan toden näköisesti turhasta, mutta parempi olla hivenen yli varovainen kuin tehdä ns. takki auki, tiedän kaiken meiningillä. Lääkärin ennuste hoidosta oli hyvä, mutta itse uskon sen vasta kun koko homma on ohi kunnialla.

Ohuempi psyllium liisteri on tähän asti syöty lähes mukisematta, mutta nyt paksumman tavaran syömiseen siirryttäessä tuli seinä vastaan. Ja kun hevonen ei syö niin se ei sitä tee, että mitenkäs päin tässä taas oltaisiin? Jonkin verran tavaraa näkyi uppoavan Saulin saavuttua apajille, mutta ei vielä silloinkaan mennyt hirmuisella ruoka halulla. Nyt ensimmäisellä viikolla on myös kipulääkekuuri päällä, jotta hiekan liikkumisen aiheuttamat kivut olisivat mahdollisimman vähäisiä.

varsin herkullista, eikö?
Huvittava oli huomata millaisista annoksista on eläinlääkärin määräyksistä kyse, kun verrataan pakkausten annoksiin. Pakkausten annokset ovat ns. hyvän mielen annoksia, joiden tehon menen kyllä hieman kyseenalaistamaan (ainakin meidän tapauksessa ne ovat hyödyttömät). Sillä annos määrä mitä tällä hetkellä syötetään on monin kertainen pakkaus selosteeseen nähden. Tosin tämä on lääkinnällinen, eläinlääkärin määräämä ja hiekan määrä on isompi mitä poistetaan. Eli tutkimuksen perusteella tehty annos määrä mitä ei saa ilman tutkimusta syöttää.
Jos ei Seppoa olisi käytetty hiekkakuvissa, olisi keväällä toden näköisesti ollut ongelmat edessä. Hyvän ihmiset, käyttäkää niitä hevosianne klinikoilla, jos epäilette mahassa ongelmia. Sillä hyvissä ajoin hoidettu tulee halvemmaksi, mitä leikkuuttaminen tms.

Mitä tulee muuhun ruokintaa, niin meidän hevoset ovat eläinlääkärin mukaan hyvällä perusruokinnalla. Heinää 10-15kg kivennäinen, suola, pellavarouhe, prix, AED- ja B-vitamiinit. Tämän vaikeampaa ruokintaa ei tarvitse ja nyt kun Sepolle joudutaan syöttämään tuota psylliumia isoja määriä on kaikki ruokinnat jaettava tasaisesti pitkin päivää. Eli kerran päivässä hermotonta rehuannosta kuppiin ei laiteta, vaan syötetään osissa ja heinät annetaan myös useammassa erässä.
Lannan laadun seurantaa on myös tehtävä ja melkein heti huomattiin lanta määrien kasvaneen. Jos ennen selvisi yhdellä kottikärryllisellä tallin siivouksesta + tarhan etuosan siivouksesta niin nyt saa viedä vähintään kaksi kärryllistä.

mahtuu, ei mahdu, mahtuu...
Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin (koputtaa puuta) ja toivottavasti menee loppuun asti hyvin ja senkin jälkeen. Kovinkaan halpa reissu tuo klinikalla käyttö ei ollut, kun siihen vielä lisätään psylliumin hankinnat, joita sai ostaa parikin 5kg sangollista. Keväällä laitetaan kuonokoppa rajoittamaan maiden kaiveluja ja heinät laitetaan katokseen, jotta eivät syö ruokinnan takia maasta hiekkaa.

Ajatushan oli nyt tammikuussa kivuta Sepon selkään, mutta se homma saa siirtyä helmi- maaliskuulle suosiolla. Hoidetaan asiat tärkeys järjestyksessä kuntooon ja Saulilla voi ratsastaa ratsastamisensa. :)
Ensi keväälle ja kesälle on tullut uusia suunnitelmia, muutamia kursseja ja kokeillaan saada tuota matkahommaakin aluilleen. Sepon ja Saulin kanssa on tarkoitus osallistua ahkerasti kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan.

Seppo on alku viikkoon nähden huomattavasti positiivisemmalla asenteella.
Sauli ja Saulin nenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti