torstai 22. tammikuuta 2015

Startti uusille suunnille

Posti toi tullessaan pienen pienen paketin.. Ei painanut kuin vähän reilu 10kg. :D
Noh pari sankollista psylliumia kai selittää painon valtaosin, mutta oli siellä muutakin. Nimittäin jotain mikä olisi pitänyt tilata aikoja sitten ja olla käytössä koko ajan.
Sellainen pieni "virkistys paketti" ratsastuslajille nimeltään matkaratsastus!

Mitä tämä sisälsi?? Ei hurjia määriä juuri mitään, mutta minulle sitäkin enemmän uusia mielenkiinnon aiheita tuleville reeneille (jos niitä siksi voidaan kutsua).

Aloitetaan perus välineillä, eli stetoskoopilla! :D

Polarin kahvasykemittari.
Tämän hankintaa olen suunnitellut kauan, hinnat ovat välillä pomppineet
turhankin hyvissä lukemissa. Nyt kuiteskin sain tämän hankittua
ja toivottavasti pian päästään testaamaan. :)
Moni ravitalleilla kulkeva tai ravureita treenaava ei treenaa ilman kelloa tai sykemittaria. Parhailla on GPS-sykemittari,kello ym hienuodet samassa paketissa. Niitäkin ehkä joskus tulevaisuudessa joutuu hankkimaan. :)
Itse viime kesänä pidin kelloa Sepon ajoreeneissä ja pidin päiväkirjaa kuljetuista matkoista + ajasta. Sykkeitä en mitannut koskaan, sillä juurikin puuttui sykemittari. Ajo lenkkejä tehdessä koko kesän ja syksyn huomasin kunnon kohoavan lähinnä ajan lyhenemisestä eli kun ajettiin sama matka (esim. 7km) jossa hölkän ja käynnin osuus on aikaisempiin ajokertoihin samat kesti lenkin tekeminen lyhyemmän aikaa syksymmällä mitä keväällä. Olipas taas vaikeasti selostettu :D

Sepon "treenipäiväkirjaa" viime vuoden elokuulta
Mitään suuren suuria suunnitelmia, en tehnyt treenaamisten suhteen vaan sovitin kaiken yleensä töiden kanssa. Jos itsellä syystä tai toisesta päivät venyivät töissä pyrin ajamaan tällöin vähän rauhallisempia lenkkejä, tai oli tiedossa pitkiä/rankkoja päivä jollloin en ajanut ollenkaan.
Seppo liikkuin viime kesänä juurikin 2-3 jopa 4 kertaaviikossa, mutta liikutusten rankkuus oli pienempi kun kertoja oli enemmän.

Idea liikutukseen tuli yllättäen matkaratsastuksen kautta, mutta se piti soveltaa ajettavalle varsalle. Etsinkin jemmasta lehtiä, missä oli ollut mainintaa treeneistä.. Aikaisemminkin olen treenaillut matka painotteisesti edes mennyttä Vilperiä, mutta aikuinen jo pohjakunnon omistava hevonen on eri asia mitä vähän ajettu 2 vuotias.

PRO Hevonen Nro 1/2011
Tässä lehdessä oli etsimäni hyvä perus treeni ohjelma, joka oli helppo muokata
 Sepolle sopivaksi. 
Hyllystä löytyy myös muutama pieni kirja aiheesta hevonen, joista kahmin myös tietoa lisää. Hyvistä ystävistä myös löytyy niin ravi- kuin ratsuihmisiä joilla on tai on ollut ajettavana nuoria, näiltä tiedon lähteiltä on yleensä helppo kysyä neuvoa jos tuntuu itselle hankalalta suunnitella treenausta.

Itsellä perus ajattelu ja maalais järki vie eteen päin, en treenaa koskaan verenmaku suussa ja toitota "tulosta on tultava". Haluan pitää nykypäivänä tämän homman mielekkäänä itselle, tosin meinaan olla hivenen hurahtanut tähän matkaratsastukseen, joten katsotaan miten näiden kanssa käy. :)

Minä ja Seppo 2014 alku kesästä ajelulla
Koska vuosi on vasta aluillaan, pitäisi aloittaa oma kunnon kohotus sekä hevosten kunnon kohotus rauhallisesti. Seppo ei pääse treeniin, ennen kuin tuo maha homma on kunnialla ohi. Saulin kanssa aloitamme pikkuhiljaa muokkaamaan liikutusta matka suuntaiseksi.
Pitäisi olla itselle myös orjallinen ja tehdä treeni kalenteri oman liikunnan suhteen, töissä tosin tulee liikuttua paljon. Ja mikäään himo salilla kulkija en ole koskaan ollut, joten kaikki pitää suunnitella koti oloihin sopivaksi ja mielellään vielä niin, että tulee hyötyliikuntana päivän askareissa.

Lätinät nyt sikseen ja lähdetään ulos raikkaaseen pakkaseen. Testataan Polarin toimivuus ja lähi aikoina on taas lisää satula asiaa tulossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti