keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Hankintoja kerrakseen

Nyt on tullut varuste jos toinenkin hommattua.. Meinasi jopa lähteä hivenen lapasesta tämä :D Jotenkin vain tuntuu siltä, että melko monella hevosen omistajalla hankinnat voivat joskus hiukan lähteä lapasesta.

Koko urakkahan lähti kirjaimellisesti pienen pienestä puunaju ongelmasta ja siitä kun meni hermot kyseisin "ongelman" kanssa. Laidunten perälle oli kaadettu muutama puu hivenen hankalaan paikkaan mistä siirtää niitä. Traktorimme mahtuu kyllä puiden läheisyyteen, mutta kärryn kanssa homma onkin lähes tulkoon sula mahdottomuus. Silloinpa taisi muutaman pahamaineisen sanan jälkeen tullakkin päätös hommata Sepolle ne kaivatut työvaljaat.

Eihän siinä auttanut kuin laittaa osto ilmoitusta nettiin ja jo samalle illalle sainkin soittoa naapuri kunnasta. Sieltä löytyisisi vanhat, mutta käyttö kelpoiset työvaljaat. Eihä siinä auttanut kuin muutaman päivän päästä lähteä katsomaan mitä oli tarjolla.

Onneksi paikka oli suht lähellä joten matkoihin ei tarvinnut tuhlata mahdottomia aikoja. Valjaat olivat olleet vuonohevosella käytössä ja todellakin vanhat. Kestäisisivät kyllä kevyttä ajoa, mutta ihan "raakaan" työhommaan niistä ei valitettavasti ollut. Setolkan kunto oli kuiteskin niinkin hyvä, että päätin ottaa valjas paketin mukaani. Samaan kauppaan lähti myös pitkillä liinoilla oleva rintaremmi. Ja olihan siellä muutakin, nimittäin kärryjä ja reki. Eihän siinä vaiheessa voi olla vilkaisematta, kun paikan päällä kerran oltiin. Noh sieltähän löytyi monen moista ja kas kummaa kun tuli sitten ostettua koppakärryt, liistereki ja nelipyöräiset "vankkurit". Ei siinä ihan nuin pitänyt käydä, mutta minkäs sitä voi, kun kohilleen sattu.

Seuraavaksi olikin hommana saada tavarat kotiin kulkeutumaan. Valjaspaketti lähti heti matkaan, mutta kärryjen haku oli sovittava eri päivälle. Onneksi tuo kuljetus kalusto saatiin hommattua jo heti seuraavalle päivälle. Pääsimme siis noutamaan kärrykuorman nopealla aikataululla.

Laiva on lastattu :D 
ööö... onkohan nuita nyt liikoja?

Kohtuu kuntoiset koppikset, kaipaavat pientä laittoa.
Ja eihän sitä voinut kiusausta vastustaa ja pitihän sitä Seppoakin vähän työkamppeilla kiusata. :D Sepolle sain hommattua viime kesänä länget, kun sattumalta löytyi sopivat ja ehjät. Kuten arvata saattaa niin eihän ne enää menneet hyvä jos edes viereenkään. Korkeus aikalailla oli passeli, mutta ponilla on tuota kaulan leveyttä sen verran ettei oikein tilaa ollut liikoja.

Selustimen kellokin oli paikoillaan setolkassa, joten senkin testaus tehtiin samaan syssyyn. Saulin mielestä kilisevä kello oli äärettömän mielenkiintoinen, ja jopa maistamisen arvoinen. Seppo ei taas ollut moksiskaan koko hommasta :D

Mahavyötä ei ollut, joten mittaukseen passeli ja setolkan selässä
pitävä satulavyö sai olla hetken korvike.
Noh hommahan ei tietenkään loppunut vielä tähän. Ystäväiseni Maijun kanssa kävin keskustelua aiheesta ja tämähän olikin sopivasti paikallisessa hevostarvike liikkeessä Huputitihummassa. Noh hyvän palvelun liikkeeksi moisen "haukun" heti. Sillä sain puhelimen välityksellä + Maiju "uhrautumisella" ostettua uuden työvaljas paketin ja mäkivyöt. Moni ihmettelee tässä vaiheessa, että miksi moisen tein? Johon voin vain todeta, että hirmu hyvä kysymys.
Nyt on siis hommattu pakka uutta ja sekoitus vanhaa, joten eiköhän näillä kamppeilla ainakin alkuun päästä työhommissa. Ja kun palataan aiheeseen mistä koko homma sai alkuna?
Puunsiirrosta laitumen perältä....

Perjantaina onkin ohjelmassa Nurmeksen reissu, kun pitää käydä hakemassa valjaat. Viikonlopuksi jääkin sitten sovittelut ja kokoaminen...ja hyvällä tuurilla testi ajotkin pikku kärreillä. :D
Perjantain reissusta lisää myöhemmin jahka se tulee ajankohtaiseksi.

Loppuun nakataan pieni pätkä Sepon ajelusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti