sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Ratsastelua ja hierontaa

Nyt se sitten lopultaan onnisti ja pääsin hevosen selkään.. Menokin oli sen näköistä :D
Viikon työrupeamat olivat sitä luokkaa, että hevoset ovat saaneet ottaa melko rauhalisesti. Perjantaina molemmat saivat vähän juoksuttelua ja lauantaina Sauli pääsi ratsun hommiin.
Sunnuntaille sitten pääsin itse kipuamaan lopultakin Saulin selkään!

Ja ohan se jännää, niin ku aina ;)
Sauli oli ja toimi kuin mikä tahansa mummokuljetin ja siitä kiitos. Juttakin taisi hivenen naureskella, että kovasti se edesmennyttä ruunaamme muistuttaa. Itselle oli taas kulttuuri shokki nuo ratsastushousut, ei sen vuoksi että ovat jämäkät vaan se väri.
Vanhat housut ovat mustat ja niihin on tottunut, nyt kun piti pukea vaaleansinistä aiheutti tämä järkyttelyä minulle. Mutta ehkä tämä nyt kestetään ja käytetään, kunnes saadaan uudet mustat kuvioihin.

Selkään nousu tehtiin penkin päältä ja Saulille pointsit maltillisesta paikoillaan seisoskelusta. Välillä jopa näytti siltä, että "alahan akka jo kavuta sinne selkään".

Yhtään en tainnut lukita itseäni kasaan?
kuva. Jutta
Sekään päästyäni oli hetken hegittely harjoitus ja liikkeelle. Lauantaina oli Saulin ratsastustuokio venähtänyt joten tälle päivää päätin, että mennään rauhassa. Koska hierojaki oli tulossa on parempi, ettei hapoille asti tehdä hommaa ja pidetään kaikki mukavana.
Kierroksen kävelyn jälkeen piti itseä jo ruveta kokoamaan, että mistäs ratsastustaidot oli tehty?

Ensinnäki istu suorassa, ongelmana on että oma vasen jalka on useita senttejä oikeaa lyhyempi. Tätä ongelmaa on yritetty jonkun kerran korjata, mutta vielä ei ihmettä ole tapahtunut. Hevosen selässä tämä ongelma tulee näkyviin heti.

Seuraava asia hengitä ja ole rento. Tämä on ihan yleinen ongelma ihan sama minkä hevoen selässä istun ensimmäistä kertaa. Tai jos olen ollt enemmän kuin kuukauden ratsastamatta.

Kolmantena kädet ja katse. Käsien kanto on nykyään kovinkin vaikeaa ja kirppusirkuksia olen seuranut aivan tenavasta lähtien. Mystisesti aina kilpailuissa muistan molemmat pitää kurissa, mutta treeneissä en.

hetken käppäilyn jälkeen ailkoi hengittäminen onnistua ja naurattaakkin.
Saulista saadaan hyvä mummokuljetin ;)
kuva. Jutta
Tästä on hyvä jatkaa ja jos päästäisiin kokeilemaan kentällekkin lähi tulevaisuudessa. Seppo odotteli ratsastuksen ajan omassa tarhassaan ja seuraili tilannetta. Ajatus oli Seppoa olisi keretty ohjasajamaan, mutta hieroja oli jo tulossa ja oma aikataulu hivenen myöhässä niin jätettiin ajot nyt väliin.

Enspo pörrötukka riepotteli jumppapalloa
kuva. Jutta
Olivat viikolla pojat osanneet jumppapallonkin pistää entiseksi. Pallo oli mennyt täysin halki joten joululahja listaan taisi juuri tulla uusi hankinta. Seppo riepotteli pallon raatoa tarhassa tovin aikaa, kun Sauli teki töitä mummokuljettimena.

Ratsastuksen jälkeen tulikin hieroja sopivasti paikalle ja hieronta operaatio alkoi. Hyvä ystäväni on juuri aloittanut opinnot ja minä heti tuupin koeponeja käsiteltäviksi. :D
Hieronta aloitettiin Saulista ja jumeja löytyi jonkin verran. Saulia on todennäköisesti hierottu ennenkin, kun se ei tilannetta kovinkaan vierastanut. Oikeasta takajalasta löyti herkkyyttä (jalka mikä turvotteli) joten se menee nyt erityis tarkkailulle. Jalka ei ole turpoillut ja hevonen ei ole ontunut, joten ihan mahdottomuuksia ei pitäisi hermoilla. Kuitenkin työn määrä Saulilla on suht vähäistä ja pihatto elämän vuoksi liikkuu muute paljon tarhassa.

Seppo sählärin maltti olla pelkkää haavetta vaan. Seppo tyypilliseen tyyliinsä hästäsi turvallaan kaikkea mitä oli ulottuvilla ja maltti paikoillaan seisoskeluun ei meinannut löytyä mistään. Sepposta ei juurikaan isompia jumeja löytynyt, vaan hieronta oli enemmän hyvän mielen "silittelyä". Hyvää tekee opetella seisomaan paikoillaan häsläämättä. Ja tulevaisuutta varten on hvä jo nyt käydä opettelua tähänkin.
Molemmat hevoset antoivat venytellä kohtuu hyvin, Sepolla oli takajalkojen kanssa pieni keskustelu, mutta kunhan malttoi mielensä saatiin nekin venyteltyä.

Sauli hieronnassa ja maailman mahtavin puhelimen kuvan
 laatu hämärässä tallissa


Jospas sitä nyt tulevalla viikolla päästäisiin uudelleen Saulin selkään ja Sepon ajoon. Ja pääsisiitsekkin tuonne hierontapöydälle, jotta saataisiin omat jumit kuriin.

kuva. Jutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti